FELTJOURNALISTENE

Bærer vitne om urettferdighet

OM OSS

Feltjournalistene er et nettverk av internasjonale frilansjournalister og deres lokale kontakter, som sammen prøver å fortelle historiene som vanligvis ikke når opp i kampen om massemedienes oppmerksomhet.

Vi etterforsker og avslører brudd på menneskerettighetene, og leverer gravejournalistikk som fokuserer på grundig research og direkte kontakt med enkeltmenneskene det gjelder. Alt vi avslører forteller vi videre i så mange kanaler som mulig, men ikke før fakta har blitt godkjent av flere uavhengige kilder. Du skal kunne stole på at det vi sier er sant.

Som frilansere går vi ofte noen skritt lengere enn våre fast ansatte kolleger. Vi tar stor personlig risiko, noe som representerer et etisk dilemma for redaktørene vi forsøker å selge sakene våre til: For når de ikke vil stå ansvarlige for å sende egne ansatte inn i livsfarlige konfliktområder, kan de likevel fortsette å kjøpe materialet fra uavhengige frilansere i samme situasjon?

Når svaret på dette spørsmålet er nei – og nyhetene ikke kommer ut – publiserer vi sakene våre på denne nettsiden.

Feltjournalistene arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Hvis du ønsker å komme i kontakt med noen av våre journalister, støtte oss, eller er interessert i noen av våre prosjekter, send oss gjerne en mail på: feltjournalist@gmail.com.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: